Рецепти
Топчиња од ореви и смокви
Вкусни залчиња што се топат во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер(140 Грама)
Мелени ореви(130 Грама)
Суви смокви(130 Грама)
Белка од јајце(1 )
Црно чоколадо(рендано за валкање )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Смоквите двапати се мелат на машина за мелење месо.
- Потоа се мешаат со шеќерот и со мелените ореви.
- На тоа се додава белката и се меси глатка маса.
- Од масата се прават топчиња коишто се валкаат во стругана чоколада.
- Се служат во сурова состојба ( не се печат ).
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во