Рецепти
Топчиња од ореви и смокви Ана Ристеска

Вкусни залчиња што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(140 Грама)

Мелени ореви(130 Грама)

Суви смокви(130 Грама)

Белка од јајце(1 )

Црно чоколадо(рендано за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите двапати се мелат на машина за мелење месо.
  2. Потоа се мешаат со шеќерот и со мелените ореви.
  3. На тоа се додава белката и се меси глатка маса.
  4. Од масата се прават топчиња коишто се валкаат во стругана чоколада.
  5. Се служат во сурова состојба ( не се печат ).

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: