Рецепти
Топчиња од ореви и смокви Ана Ристеска

Вкусни залчиња што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(140 Грама)

Мелени ореви(130 Грама)

Суви смокви(130 Грама)

Белка од јајце(1 )

Црно чоколадо(рендано за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите двапати се мелат на машина за мелење месо.
  2. Потоа се мешаат со шеќерот и со мелените ореви.
  3. На тоа се додава белката и се меси глатка маса.
  4. Од масата се прават топчиња коишто се валкаат во стругана чоколада.
  5. Се служат во сурова состојба ( не се печат ).
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: