Рецепти
Топчиња од ореви и смокви Ана Ристеска

Вкусни залчиња што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(140 Грама)

Мелени ореви(130 Грама)

Суви смокви(130 Грама)

Белка од јајце(1 )

Црно чоколадо(рендано за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите двапати се мелат на машина за мелење месо.
  2. Потоа се мешаат со шеќерот и со мелените ореви.
  3. На тоа се додава белката и се меси глатка маса.
  4. Од масата се прават топчиња коишто се валкаат во стругана чоколада.
  5. Се служат во сурова состојба ( не се печат ).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: