Рецепти
Топено сирење со фурнаринки Ана Ѓорова

Гурманско грне со топено сирење, чадено месо, печурки и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сирењето се дроби, се додаваат урдата и павлаката и се меша да се соединат.
  2. Чаденото месо се сече на долги парчиња и се пропржуваат.
  3. Кечапот се меша со ориганото, босилекот, мешавината зачини и бибер.
  4. Кашкавалот се сече на парчиња.
  5. Во земјено тавче или во друг огноотпорен сад премачкан со масло, прво се става од сирењето со урдата и павлаката.
  6. Потоа врз сирењето се става дел од прженото чадено месо, па печурките.
  7. Над печурките се додаваат 2-3 лажици од мешавината со кечап и одозгора се редат парчињата кашкавал.
  8. Се пече во претходно загреана рерна.
  9. За тоа време се подготвуваат фурнаринките: тестата за пица се ставаат во плех, се премачкуваат со кечап и се наросуваат со многу сусам. Се печат во загреаната рерна додека станат крцкави и потоа се сечат на долги стапчиња.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: