Рецепти
Топло чоколадо со кафе Ана Ѓорова

Топло чоколадо со кафе и со кршени коцки мраз за вкусно чоколадно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Шеќер(1/4 Чаша)

Какао(1 1/2 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Инстант кафе во прав(1 Кафена лажица)

Млеко(2 Чаши)

Коцки мраз(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган измешајте ги чоколадото искршено на парченца, какаото, шеќерот, кафето и 1 чаша млеко. Гответе на умерена температура со постојано мешање додека чоколадото не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
  2. Чоколадната смеса ставете ја во блендер, додајте го останатото млеко, ванила екстрактот и коцките мраз. Блендирајте додека не се соедини смесата.
  3. Сипете го чоколадото во чаши и декорирајте со шлаг и чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: