Рецепти
Топло чоколадо со кафе
Топло чоколадо со кафе и со кршени коцки мраз за вкусно чоколадно освежување
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПијалaкТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(150 Грама)
Шеќер(1/4 Чаша)
Какао(1 1/2 Супена лажица)
Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)
Инстант кафе во прав(1 Кафена лажица)
Млеко(2 Чаши)
Коцки мраз(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во тенџере на оган измешајте ги чоколадото искршено на парченца, какаото, шеќерот, кафето и 1 чаша млеко. Гответе на умерена температура со постојано мешање додека чоколадото не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
- Чоколадната смеса ставете ја во блендер, додајте го останатото млеко, ванила екстрактот и коцките мраз. Блендирајте додека не се соедини смесата.
- Сипете го чоколадото во чаши и декорирајте со шлаг и чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во