Рецепти
Торта од шпагети
Интересен и декоративен ручек од шпагети во бел сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шпагети(500 Грама)
Гауда кашкавал(150 Грама)
Домат(200 Грама)
Грашок(замрзнат 200 Грама)
Слатка павлака(200 Милилитри)
Кисело млеко(200 Милилитри)
Јајце(6 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Во солена вода се варат шпагетите. Кашкавалот, изрендан, се става заедно со грашокот во шпагетите.
- смесата се истура во намрсен плех број 26, а може и во 18 на кое одоздола се става хартија за печење.
- Се прави фил од јајцата, павлаката за готвење, киселото млеко, солта и биберот, потоа филот се истура врз шпагетите.
- Тортата од шпагети се пече околу 50 минути на 200 степени. Одозгора се народува со ситно сечкам магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во