Рецепти
Торта од шпагети Ана Ристеска

Интересен и декоративен ручек од шпагети во бел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(500 Грама)

Гауда кашкавал(150 Грама)

Домат(200 Грама)

Грашок(замрзнат 200 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Јајце(6 )

Сол

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во солена вода се варат шпагетите. Кашкавалот, изрендан, се става заедно со грашокот во шпагетите.
  2. смесата се истура во намрсен плех број 26, а може и во 18 на кое одоздола се става хартија за печење.
  3. Се прави фил од јајцата, павлаката за готвење, киселото млеко, солта и биберот, потоа филот се истура врз шпагетите.
  4. Тортата од шпагети се пече околу 50 минути на 200 степени. Одозгора се народува со ситно сечкам магдонос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: