Рецепти
Торта од шпагети Ана Ристеска

Интересен и декоративен ручек од шпагети во бел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(500 Грама)

Гауда кашкавал(150 Грама)

Домат(200 Грама)

Грашок(замрзнат 200 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Јајце(6 )

Сол

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во солена вода се варат шпагетите. Кашкавалот, изрендан, се става заедно со грашокот во шпагетите.
  2. смесата се истура во намрсен плех број 26, а може и во 18 на кое одоздола се става хартија за печење.
  3. Се прави фил од јајцата, павлаката за готвење, киселото млеко, солта и биберот, потоа филот се истура врз шпагетите.
  4. Тортата од шпагети се пече околу 50 минути на 200 степени. Одозгора се народува со ситно сечкам магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: