Рецепти
Торта од тиквички Ана Ѓорова

Солена зеленчукова торта со тиквички и сирење што може да ја послужите и како предјадење, но и како главен оброк со додатоци по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Измијте ги тиквичките и исечете ги на кругови со дебелина од околу 3 мм.
  2. Потоа ставете ги во поголема тава со исечканиот кромид и пропржете ги со маслиновото масло, 1/2 чаша вода и сол додека убаво заруменат и омекнат, околу отприлика 10 минути.
  3. Во меѓувреме во друг сад со жица за матење изматете ги јајцата, рикота сирењето (или друг вид помеко сирење), пармезанот, сол, бибер и морско оревче.
  4. Кога ќе бидат готови тиквичките, измиксирајте ги со рачен миксер, или дел по дел изблендирајте ги во блендер додека добиете хомогена смеса.
  5. Така подготвените тиквички измешајте ги со смесата од јајца и сирење.
  6. Смесата распоредете ја во четвртаст огноотпорен сад со намастена хартија за печење.
  7. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени, 40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: