Рецепти
Торта од тиквички Ана Ѓорова

Солена зеленчукова торта со тиквички и сирење што може да ја послужите и како предјадење, но и како главен оброк со додатоци по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Измијте ги тиквичките и исечете ги на кругови со дебелина од околу 3 мм.
  2. Потоа ставете ги во поголема тава со исечканиот кромид и пропржете ги со маслиновото масло, 1/2 чаша вода и сол додека убаво заруменат и омекнат, околу отприлика 10 минути.
  3. Во меѓувреме во друг сад со жица за матење изматете ги јајцата, рикота сирењето (или друг вид помеко сирење), пармезанот, сол, бибер и морско оревче.
  4. Кога ќе бидат готови тиквичките, измиксирајте ги со рачен миксер, или дел по дел изблендирајте ги во блендер додека добиете хомогена смеса.
  5. Така подготвените тиквички измешајте ги со смесата од јајца и сирење.
  6. Смесата распоредете ја во четвртаст огноотпорен сад со намастена хартија за печење.
  7. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени, 40 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: