Рецепти
Торта со афион и со пудинг Ана Ристеска

Лесен балкански десерт со пудинг по сопствен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Афион(100 Грама)

Пудинг од чоколадо(2 Пакувања)

Млеко(500 мл за пудингот )

Шеќер(3 супени лажици за пудингот )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се мешаат млекото, шеќерот и маслото. Потоа постепено се додаваат брашното, ванилиниот шеќер, прашокот за печиво и афионот.
  2. Откако смесата ќе се изедначи, се става во плех (подмачкан со масло и наросен со брашно) и потоа се пече. Испеченото тесто се сече на 2 еднакви дела.
  3. Се вари пудингот според упатството и потоа се остава да се излади.
  4. Се филува така што се става првиот дел од кората, потоа се премачкува со изладениот пудинг, па одозгора се става и вториот дел од кората.
  5. Одозгора се прелива со чоколадна глазура или по желба се украсува со изматена шлаг пена, па се декорира по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: