Рецепти
Торта со афион и со пудинг Ана Ристеска

Лесен балкански десерт со пудинг по сопствен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Афион(100 Грама)

Пудинг од чоколадо(2 Пакувања)

Млеко(500 мл за пудингот )

Шеќер(3 супени лажици за пудингот )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се мешаат млекото, шеќерот и маслото. Потоа постепено се додаваат брашното, ванилиниот шеќер, прашокот за печиво и афионот.
  2. Откако смесата ќе се изедначи, се става во плех (подмачкан со масло и наросен со брашно) и потоа се пече. Испеченото тесто се сече на 2 еднакви дела.
  3. Се вари пудингот според упатството и потоа се остава да се излади.
  4. Се филува така што се става првиот дел од кората, потоа се премачкува со изладениот пудинг, па одозгора се става и вториот дел од кората.
  5. Одозгора се прелива со чоколадна глазура или по желба се украсува со изматена шлаг пена, па се декорира по желба.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: