Рецепти
Торта со афион и со пудинг Ана Ристеска

Лесен балкански десерт со пудинг по сопствен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Афион(100 Грама)

Пудинг од чоколадо(2 Пакувања)

Млеко(500 мл за пудингот )

Шеќер(3 супени лажици за пудингот )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се мешаат млекото, шеќерот и маслото. Потоа постепено се додаваат брашното, ванилиниот шеќер, прашокот за печиво и афионот.
  2. Откако смесата ќе се изедначи, се става во плех (подмачкан со масло и наросен со брашно) и потоа се пече. Испеченото тесто се сече на 2 еднакви дела.
  3. Се вари пудингот според упатството и потоа се остава да се излади.
  4. Се филува така што се става првиот дел од кората, потоа се премачкува со изладениот пудинг, па одозгора се става и вториот дел од кората.
  5. Одозгора се прелива со чоколадна глазура или по желба се украсува со изматена шлаг пена, па се декорира по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: