Рецепти
Торта со сливи Ана Ристеска

Вкусна чоколадна и освежителна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(8 )

Мелени ореви(110 Грама)

Какао(50 Грама)

Брашно(140 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Убаво се мати путерот и шеќерот, па полека во смесата се додаваат една по една 8 жолчки.
  2. Во пенасто изматената смеса се додаваат оревите и какаото кое е растопено во малку вода.
  3. Конечно се додава цврсто изматениот снег од белките и брашното.
  4. Калапот за торта се премачкува со путер, се обложува со хартија за печење, се сипува смесата, па по површината на тестото се ставаат, една по една, измиени и исчистени сливи.
  5. Тортата се пече на висока температура и потоа обилно се посипува со ситен шеќер замирисан со цимет.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: