Рецепти
Торта со сливи Ана Ристеска

Вкусна чоколадна и освежителна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(8 )

Мелени ореви(110 Грама)

Какао(50 Грама)

Брашно(140 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Убаво се мати путерот и шеќерот, па полека во смесата се додаваат една по една 8 жолчки.
  2. Во пенасто изматената смеса се додаваат оревите и какаото кое е растопено во малку вода.
  3. Конечно се додава цврсто изматениот снег од белките и брашното.
  4. Калапот за торта се премачкува со путер, се обложува со хартија за печење, се сипува смесата, па по површината на тестото се ставаат, една по една, измиени и исчистени сливи.
  5. Тортата се пече на висока температура и потоа обилно се посипува со ситен шеќер замирисан со цимет.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: