Рецепти
Торта со сливи
Вкусна чоколадна и освежителна торта
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(150 Грама)
Шеќер(210 Грама)
Јајце(8 )
Мелени ореви(110 Грама)
Какао(50 Грама)
Брашно(140 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути
- Убаво се мати путерот и шеќерот, па полека во смесата се додаваат една по една 8 жолчки.
- Во пенасто изматената смеса се додаваат оревите и какаото кое е растопено во малку вода.
- Конечно се додава цврсто изматениот снег од белките и брашното.
- Калапот за торта се премачкува со путер, се обложува со хартија за печење, се сипува смесата, па по површината на тестото се ставаат, една по една, измиени и исчистени сливи.
- Тортата се пече на висока температура и потоа обилно се посипува со ситен шеќер замирисан со цимет.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во