Рецепти
Торта со сливи Ана Ристеска

Вкусна чоколадна и освежителна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(8 )

Мелени ореви(110 Грама)

Какао(50 Грама)

Брашно(140 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Убаво се мати путерот и шеќерот, па полека во смесата се додаваат една по една 8 жолчки.
  2. Во пенасто изматената смеса се додаваат оревите и какаото кое е растопено во малку вода.
  3. Конечно се додава цврсто изматениот снег од белките и брашното.
  4. Калапот за торта се премачкува со путер, се обложува со хартија за печење, се сипува смесата, па по површината на тестото се ставаат, една по една, измиени и исчистени сливи.
  5. Тортата се пече на висока температура и потоа обилно се посипува со ситен шеќер замирисан со цимет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: