Рецепти
Тортелини со спанаќ Ана Ѓорова

Лесна и вкусна вечера за помалку од половина час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(1 Пакување)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Брашно(2 Супени лажици)

Хопла(1/4 Чаши)

Рендан пармезан(1/3 Чаша)

Спанаќ(50 Грама)

Лупени домати од конзерва(190 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме подготвувајте го сосот: во тенџере на оган стопете го несолениот путер. Додајте исечкан лук и гответе околу 1 минута додека не омекне. Потоа, додајте брашно и мешајте додека не се згусне смесата, па додавајте ја хоплата (на почеток смесата ќе биде леплива, но потоа би требало да омекне). Додајте пармезан и оставете да отстои 5 минути.
  3. Додајте го во тенџерето со сосот и исечканиот спанаќ и доматите, убаво промешајте и додајте ги тортелините да се измешаат во сосот и убаво да впијат. Служете веднаш и уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: