Рецепти
Тортелини со спанаќ Ана Ѓорова

Лесна и вкусна вечера за помалку од половина час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(1 Пакување)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Брашно(2 Супени лажици)

Хопла(1/4 Чаши)

Рендан пармезан(1/3 Чаша)

Спанаќ(50 Грама)

Лупени домати од конзерва(190 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме подготвувајте го сосот: во тенџере на оган стопете го несолениот путер. Додајте исечкан лук и гответе околу 1 минута додека не омекне. Потоа, додајте брашно и мешајте додека не се згусне смесата, па додавајте ја хоплата (на почеток смесата ќе биде леплива, но потоа би требало да омекне). Додајте пармезан и оставете да отстои 5 минути.
  3. Додајте го во тенџерето со сосот и исечканиот спанаќ и доматите, убаво промешајте и додајте ги тортелините да се измешаат во сосот и убаво да впијат. Служете веднаш и уживајте!
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: