Рецепти
Тортелини со спанаќ Ана Ѓорова

Лесна и вкусна вечера за помалку од половина час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(1 Пакување)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Брашно(2 Супени лажици)

Хопла(1/4 Чаши)

Рендан пармезан(1/3 Чаша)

Спанаќ(50 Грама)

Лупени домати од конзерва(190 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме подготвувајте го сосот: во тенџере на оган стопете го несолениот путер. Додајте исечкан лук и гответе околу 1 минута додека не омекне. Потоа, додајте брашно и мешајте додека не се згусне смесата, па додавајте ја хоплата (на почеток смесата ќе биде леплива, но потоа би требало да омекне). Додајте пармезан и оставете да отстои 5 минути.
  3. Додајте го во тенџерето со сосот и исечканиот спанаќ и доматите, убаво промешајте и додајте ги тортелините да се измешаат во сосот и убаво да впијат. Служете веднаш и уживајте!
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: