Рецепти
Тост со јајца и кашкавал Ана Ѓорова

Уште една вкусна и интересна идеја како да ги подготвите јајцата за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Со мала лажичка внимателно стиснете го мекиот дел од лебот така што ќе направите убава длабнатина. Посолете ги лепчињата по вкус и додајте малку бибер.
  2. Потоа едно по едно јајцата скршете ги во длабнатината на лебот и повторно зачинете по вкус.
  3. Краевите на лебот премачкајте ги со путер и одозгора изрендајте кашкавал по желба.
  4. Лепчињата ставете ги во тавче премачкано со малку масло и печете додека кашкавалот се растопи и јајцата се зготват, околу 10 минути. Ако сакате при крајот додајте уште кашкавал.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: