Рецепти
Тост со јајца и кашкавал Ана Ѓорова

Уште една вкусна и интересна идеја како да ги подготвите јајцата за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Со мала лажичка внимателно стиснете го мекиот дел од лебот така што ќе направите убава длабнатина. Посолете ги лепчињата по вкус и додајте малку бибер.
  2. Потоа едно по едно јајцата скршете ги во длабнатината на лебот и повторно зачинете по вкус.
  3. Краевите на лебот премачкајте ги со путер и одозгора изрендајте кашкавал по желба.
  4. Лепчињата ставете ги во тавче премачкано со малку масло и печете додека кашкавалот се растопи и јајцата се зготват, околу 10 минути. Ако сакате при крајот додајте уште кашкавал.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: