Рецепти
Тост со јајца и кашкавал
Уште една вкусна и интересна идеја како да ги подготвите јајцата за појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Со мала лажичка внимателно стиснете го мекиот дел од лебот така што ќе направите убава длабнатина. Посолете ги лепчињата по вкус и додајте малку бибер.
- Потоа едно по едно јајцата скршете ги во длабнатината на лебот и повторно зачинете по вкус.
- Краевите на лебот премачкајте ги со путер и одозгора изрендајте кашкавал по желба.
- Лепчињата ставете ги во тавче премачкано со малку масло и печете додека кашкавалот се растопи и јајцата се зготват, околу 10 минути. Ако сакате при крајот додајте уште кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во