Рецепти
Трилече cefyo

Вкусен колач со повеќе видови млеко и со карамел

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(300 Грама)

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(1 Литар)

Млеко за кафе(250 Милилитри)

Карамел

ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
  1. Најпрво одвојте ги белките и жолчките од јајцата. Белките изматете ги со шеќерот цврсто како шлаг, па додавајте ги жолчките една по една и продолжете со матењето да се соедини смесата. Потоа додадете го брашното заедно со прашокот за печиво и измешајте.
  2. Премачкајте ја со малку путер малата Ростер тава, па истурете ја смесата во неа. Печете во загреана рерна на 200 степени првите 10 минути, потоа намалете ја температурата на 180 и печете уште 20 минути. Оставете го тестото да олади за да биде млако.
  3. Во меѓувреме измешајте ги сите видови на млеко. Едното е со 3,8% масленост, а млекото за кафе со 10%. Млакото тесто превртете го на крпа и во тавата истурете половина од измешаното млеко. Во него ставете го тестото како што е превртено и над него прелијте го остатокот од млекото.
  4. Оставете го да впие од млекото околу 2 часа. Потоа исечете го на коцки со пластична алатка, покријте го со фолија, и ставете го во фрижидер неколку часа добро да се разлади.
  5. Пред да сервирате, поминете го горниот дел со готов карамел.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: