Рецепти
Црвени пиперки со лук
Македонски рецепт за салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(500 Грама)
Лук(5 Чешниња)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Пиперките измијте ги и ставете ги да се печат на малку масло во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути, постепено вртејќи ги.
- Кога ќе се испечат, ставете ги во кеса и оставете да омекнат.
- Излупете ги и исечкајте ги на пола, на ленти или можете да ги оставите и цели.
- Во сад за пржење измешајте ги пиперките, ситно сечканиот лук, солта и биберот и пржете кратко сè заедно околу 2 минути.
- Послужете ги веднаш и уживајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во