Рецепти
Црвени пиперки со лук Ана Ѓорова

Македонски рецепт за салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(500 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пиперките измијте ги и ставете ги да се печат на малку масло во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути, постепено вртејќи ги.
  2. Кога ќе се испечат, ставете ги во кеса и оставете да омекнат.
  3. Излупете ги и исечкајте ги на пола, на ленти или можете да ги оставите и цели.
  4. Во сад за пржење измешајте ги пиперките, ситно сечканиот лук, солта и биберот и пржете кратко сè заедно околу 2 минути.
  5. Послужете ги веднаш и уживајте.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: