Рецепти
Црвени пиперки со лук Ана Ѓорова

Македонски рецепт за салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(500 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пиперките измијте ги и ставете ги да се печат на малку масло во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути, постепено вртејќи ги.
  2. Кога ќе се испечат, ставете ги во кеса и оставете да омекнат.
  3. Излупете ги и исечкајте ги на пола, на ленти или можете да ги оставите и цели.
  4. Во сад за пржење измешајте ги пиперките, ситно сечканиот лук, солта и биберот и пржете кратко сè заедно околу 2 минути.
  5. Послужете ги веднаш и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: