Рецепти
Туфакии (посно) Ана Ѓорова

Варени јаболки полнети со ореви и суво грозје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(12 )

Сок од јаболко

Мед(4 Супени лажици)

Ореви(200 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Цимет(1 Кафена лажица)

Суво грозје

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јаболките се мијат и се длабат од горната страна, но се внимава да не се продупчат.
  2. Се варат во сокот од јаболка.
  3. Во меѓувреме се мешаат медот, сувото грозје, мелените или сечкани ореви и ванилиниот шеќер.
  4. Кога јаболките ќе омекнат и ќе се изладат, се полнат со смесата од ореви и суво грозје.
  5. Се наросуваат со цимет и со сусам, потоа се сервираат по желба со сладолед од смрзнати банани кои ќе ги измешате во миксер или во блендер.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: