Рецепти
Туна во лозов лист (посно) Ана Ѓорова

Брз и здрав ручек од сармички со туна и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Варете ги лозовите листови во зовриена вода 5 минути. Исцедете ги и исушете ги со крпа.
  2. Исечкајте го лимонот сосе кората, а копарот измијте го.
  3. Туната поделете ја на 4 парчиња. Секое парче ставете го врз парче лимон, наросете го со копар и завиткајте го во 2 лозови листови.
  4. Ставете ги врз алуминимска фолија, додајте го лукот исечен на половина, па зачинете ги со сол и со масло.
  5. Затворете ја фолијата и ставете ги во рерна на 220 степени да се печат околу 15 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: