Рецепти
Туна во лозов лист (посно) Ана Ѓорова

Брз и здрав ручек од сармички со туна и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Варете ги лозовите листови во зовриена вода 5 минути. Исцедете ги и исушете ги со крпа.
  2. Исечкајте го лимонот сосе кората, а копарот измијте го.
  3. Туната поделете ја на 4 парчиња. Секое парче ставете го врз парче лимон, наросете го со копар и завиткајте го во 2 лозови листови.
  4. Ставете ги врз алуминимска фолија, додајте го лукот исечен на половина, па зачинете ги со сол и со масло.
  5. Затворете ја фолијата и ставете ги во рерна на 220 степени да се печат околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: