Рецепти
Туна во лозов лист (посно)
Брз и здрав ручек од сармички со туна и копар
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Варете ги лозовите листови во зовриена вода 5 минути. Исцедете ги и исушете ги со крпа.
- Исечкајте го лимонот сосе кората, а копарот измијте го.
- Туната поделете ја на 4 парчиња. Секое парче ставете го врз парче лимон, наросете го со копар и завиткајте го во 2 лозови листови.
- Ставете ги врз алуминимска фолија, додајте го лукот исечен на половина, па зачинете ги со сол и со масло.
- Затворете ја фолијата и ставете ги во рерна на 220 степени да се печат околу 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во