Рецепти
Туна во лозов лист (посно) Ана Ѓорова

Брз и здрав ручек од сармички со туна и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Варете ги лозовите листови во зовриена вода 5 минути. Исцедете ги и исушете ги со крпа.
  2. Исечкајте го лимонот сосе кората, а копарот измијте го.
  3. Туната поделете ја на 4 парчиња. Секое парче ставете го врз парче лимон, наросете го со копар и завиткајте го во 2 лозови листови.
  4. Ставете ги врз алуминимска фолија, додајте го лукот исечен на половина, па зачинете ги со сол и со масло.
  5. Затворете ја фолијата и ставете ги во рерна на 220 степени да се печат околу 15 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: