Рецепти
Туна во лозов лист (посно) Ана Ѓорова

Брз и здрав ручек од сармички со туна и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Варете ги лозовите листови во зовриена вода 5 минути. Исцедете ги и исушете ги со крпа.
  2. Исечкајте го лимонот сосе кората, а копарот измијте го.
  3. Туната поделете ја на 4 парчиња. Секое парче ставете го врз парче лимон, наросете го со копар и завиткајте го во 2 лозови листови.
  4. Ставете ги врз алуминимска фолија, додајте го лукот исечен на половина, па зачинете ги со сол и со масло.
  5. Затворете ја фолијата и ставете ги во рерна на 220 степени да се печат околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: