Рецепти
Турска салата од печурки Ана Ѓорова

Овој турски рецепт се нарекува уште и „Мантар салата“

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Кисели краставички(4 Парчиња)

Црни маслинки(10 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Пченка(150 Грама)

Зелен лимон(1 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечете ги печурките на парчиња и ставете ги да се сварат неколку минути во солена вода колку да омекнат.
  2. Исцедете ги и оставете ги да се оладат.
  3. На страна исечкајте маслинки, кисели краставички, магдонос и пченка која е претходно сварена.
  4. Во сад ставете ги сите зеленчуци, полејте ги со лимон, маслиново масло, сол и бибер.
Турска супа со црвена леќа и зеленчук
Мухалебија
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Сикма
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети турски погачици
Птичјо гнездо
Модри патлиџани на турски начин
Пилешко во сос од ореви
Говедско со кромид
Баклава со кадаиф
Мантии
Мини лахмаџун
Баклава со јогурт
Алва од гриз со суво грозје (посно)
Турски погачици
Филџан бурек
Баклава со суви смокви и со јаболки
Турски млечен пудинг
Назли фатма
Сунгер татлија (араванија)
Турски крофни
Пилав од булгур
Воден бурек
Печена скуша со кромид
Турска супа од црвена леќа
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно)
Бела алва (посно)
Јагнешко месо со пире од модри патлиџани

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: