Рецепти
Турска салата од печурки Ана Ѓорова

Овој турски рецепт се нарекува уште и „Мантар салата“

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Кисели краставички(4 Парчиња)

Црни маслинки(10 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Пченка(150 Грама)

Зелен лимон(1 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечете ги печурките на парчиња и ставете ги да се сварат неколку минути во солена вода колку да омекнат.
  2. Исцедете ги и оставете ги да се оладат.
  3. На страна исечкајте маслинки, кисели краставички, магдонос и пченка која е претходно сварена.
  4. Во сад ставете ги сите зеленчуци, полејте ги со лимон, маслиново масло, сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: