Рецепти
Турска салата од печурки Ана Ѓорова

Овој турски рецепт се нарекува уште и „Мантар салата“

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Кисели краставички(4 Парчиња)

Црни маслинки(10 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Пченка(150 Грама)

Зелен лимон(1 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечете ги печурките на парчиња и ставете ги да се сварат неколку минути во солена вода колку да омекнат.
  2. Исцедете ги и оставете ги да се оладат.
  3. На страна исечкајте маслинки, кисели краставички, магдонос и пченка која е претходно сварена.
  4. Во сад ставете ги сите зеленчуци, полејте ги со лимон, маслиново масло, сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: