Рецепти
Туткана гибаница Ана Ристеска

Истата гибаница можете по желба да ја приготвите со сирење, спанаќ или друг фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Килограм)

Мелено говедско месо(800 Грама)

Кромид(3 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Масло(200 Милилитри)

Вода(200 Милилитри)

Маргарин(50 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во тава на оган се пржи ситно исечканиот кромид, се додава 100 мл масло, 100 мл вода, сол, бибер, вегета.
  2. Откако ќе се испржи добро, се додаваат месото, магдоносот и се меша додека состојките се соединат.
  3. Тепсијата за печење се премачкува со маргарин.
  4. Се зема по една кора се намрсува со преостанатите 100 мл масло и 100 мл вода. Секоја кора се попрскува посебно, па се зема од смесата за фил (месото) и се распрскува врз кората, потоа кората се тутка и се реди во тепсијата, така ги плисираме сите кори една до друга додека се потрошат.
  5. На крај, во сад ги ставаме трите јајца и ги матиме со виљушка, ја додаваме павлаката и ја матиме со јајцата. Со оваа смеса ја преливаме целата гибаница и печеме 40 минути на 200 степени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: