Рецепти
Вафли со боровинки Ана Ѓорова

Овошни вафли за вкусен појадок – послужете ги со чаша млеко и уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(310 Грама)

Шеќер(3 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(малку )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(125 Милилитри)

Млеко(300 Милилитри)

Замрзнати боровници(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад соединете ги брашното, шеќерот, ванилиниот шеќер, прашокот за печиво, содата и солта.
  2. Потоа додајте ги маслото и млекото и измиксајте со миксер за смесата да се соедини, потоа со лажица измешајте ги боровинките (претходно малку одмрзнати на собна температура).
  3. Со помала црпалка нанесувајте од смесата и печете во апарат за вафли (претходно премачкајте го со масло и уште 2-3 пати за време на печењето на вафлите) додека добијат златножолта боја.
  4. Пред послужување, готовите вафли може да ги поросите со шеќер во прав или со јаворов сируп или мед.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: