Рецепти
Варен бакалар Ана Ристеска

Бакалар на едноставен начин по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(600 Грама)

Маслиново масло(2 Децилитри)

Лук(50 Грама)

Компир(1,5 Килограм)

Кромид(300 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Ловоров лист(1 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварете го бакаларот и исчистете го.
  2. Испржете го кромидот, додајте го лукот, измиените и крупно исчистени шампињони и кратко динстајте, повремено ставајќи ги виното и водата во која се варел бакаларот.
  3. Потоа во сад редете компири, исечени на тркалца и иситнетиот бакалар, а завршете со компири.
  4. Додајте толку течност колку да ги прекрие компирите. Зачинете го јадењето, поклопете го и варете приближно 25 минути.
  5. Не треба да се меша, туку повремено само да се протресе садот. Се служи топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: