Рецепти
Варен бакалар Ана Ристеска

Бакалар на едноставен начин по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(600 Грама)

Маслиново масло(2 Децилитри)

Лук(50 Грама)

Компир(1,5 Килограм)

Кромид(300 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Ловоров лист(1 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварете го бакаларот и исчистете го.
  2. Испржете го кромидот, додајте го лукот, измиените и крупно исчистени шампињони и кратко динстајте, повремено ставајќи ги виното и водата во која се варел бакаларот.
  3. Потоа во сад редете компири, исечени на тркалца и иситнетиот бакалар, а завршете со компири.
  4. Додајте толку течност колку да ги прекрие компирите. Зачинете го јадењето, поклопете го и варете приближно 25 минути.
  5. Не треба да се меша, туку повремено само да се протресе садот. Се служи топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: