Рецепти
Варен бакалар Ана Ристеска

Бакалар на едноставен начин по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(600 Грама)

Маслиново масло(2 Децилитри)

Лук(50 Грама)

Компир(1,5 Килограм)

Кромид(300 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Ловоров лист(1 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварете го бакаларот и исчистете го.
  2. Испржете го кромидот, додајте го лукот, измиените и крупно исчистени шампињони и кратко динстајте, повремено ставајќи ги виното и водата во која се варел бакаларот.
  3. Потоа во сад редете компири, исечени на тркалца и иситнетиот бакалар, а завршете со компири.
  4. Додајте толку течност колку да ги прекрие компирите. Зачинете го јадењето, поклопете го и варете приближно 25 минути.
  5. Не треба да се меша, туку повремено само да се протресе садот. Се служи топло.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: