Рецепти
Варен карфиол со грашок Ана Ѓорова

Прилог кој ќе може да го комбинирате со било кое месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Грашок(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Соја сос(2 Супени лажици)

Коцка за супа од зеленчук(1 Парче)

Вода(1 Чаша)

Бибер(0.5 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Ким(1 Прстофат)

Сенф(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Комбинирајте ги коријандерот, сенфот, кимот, ѓумбирот и биберот во поголем сад за готвење.
  2. Загрејте ја смесата на оган и мешајте околу 1 минута сè додека сите зачини не потемнат умерено и не почнат поинтензивно да мирисаат.
  3. Тргнете ги од огнот и оладете ги малку.
  4. Потоа додајте ја водата и бујонот од зеленчук, соја сосот и кромидот.
  5. Варете додека не омекне кромидот, околу 5 минути.
  6. Тоа додајте го на карфиолот и варете на умерена температура додека не омекне околу 5 минути.
  7. Кон сето тоа, додадете го грашокот и повторно варете уште 5 минути.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: