Рецепти
Варен карфиол со грашок Ана Ѓорова

Прилог кој ќе може да го комбинирате со било кое месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Грашок(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Соја сос(2 Супени лажици)

Коцка за супа од зеленчук(1 Парче)

Вода(1 Чаша)

Бибер(0.5 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Ким(1 Прстофат)

Сенф(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Комбинирајте ги коријандерот, сенфот, кимот, ѓумбирот и биберот во поголем сад за готвење.
  2. Загрејте ја смесата на оган и мешајте околу 1 минута сè додека сите зачини не потемнат умерено и не почнат поинтензивно да мирисаат.
  3. Тргнете ги од огнот и оладете ги малку.
  4. Потоа додајте ја водата и бујонот од зеленчук, соја сосот и кромидот.
  5. Варете додека не омекне кромидот, околу 5 минути.
  6. Тоа додајте го на карфиолот и варете на умерена температура додека не омекне околу 5 минути.
  7. Кон сето тоа, додадете го грашокот и повторно варете уште 5 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: