Рецепти
Варен карфиол со грашок
Прилог кој ќе може да го комбинирате со било кое месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(1 Главица)
Грашок(250 Грама)
Кромид(1 Главица)
Соја сос(2 Супени лажици)
Коцка за супа од зеленчук(1 Парче)
Вода(1 Чаша)
Бибер(0.5 Кафена лажица)
Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)
Ким(1 Прстофат)
Сенф(1 Кафена лажица)
Коријандер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Комбинирајте ги коријандерот, сенфот, кимот, ѓумбирот и биберот во поголем сад за готвење.
- Загрејте ја смесата на оган и мешајте околу 1 минута сè додека сите зачини не потемнат умерено и не почнат поинтензивно да мирисаат.
- Тргнете ги од огнот и оладете ги малку.
- Потоа додајте ја водата и бујонот од зеленчук, соја сосот и кромидот.
- Варете додека не омекне кромидот, околу 5 минути.
- Тоа додајте го на карфиолот и варете на умерена температура додека не омекне околу 5 минути.
- Кон сето тоа, додадете го грашокот и повторно варете уште 5 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во