Рецепти
Варен карфиол со грашок Ана Ѓорова

Прилог кој ќе може да го комбинирате со било кое месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Грашок(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Соја сос(2 Супени лажици)

Коцка за супа од зеленчук(1 Парче)

Вода(1 Чаша)

Бибер(0.5 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Ким(1 Прстофат)

Сенф(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Комбинирајте ги коријандерот, сенфот, кимот, ѓумбирот и биберот во поголем сад за готвење.
  2. Загрејте ја смесата на оган и мешајте околу 1 минута сè додека сите зачини не потемнат умерено и не почнат поинтензивно да мирисаат.
  3. Тргнете ги од огнот и оладете ги малку.
  4. Потоа додајте ја водата и бујонот од зеленчук, соја сосот и кромидот.
  5. Варете додека не омекне кромидот, околу 5 минути.
  6. Тоа додајте го на карфиолот и варете на умерена температура додека не омекне околу 5 минути.
  7. Кон сето тоа, додадете го грашокот и повторно варете уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: