Рецепти
Варено вино Ана Ристеска

Вареното вино е одличен пијалак за да се згреете и расположите во студените есенски и зимски денови. Аромата што му ја даваат зачините е карактеристична и примамлива, па тешко можете да му одолеете и да не се напиете уште една голтка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендана кора од портокал(1 Кафена лажица)

Сок од портокал(3 Супени лажици)

Жолт шеќер(0.5 Чаша)

Стапче цимет(3 Парчиња)

Каранфилче(1 Кафена лажица)

Корен од ѓумбир(1 )

Црвено вино(1 Флаша)

Ракија(2 Децилитри)

Бадеми(1 Кафена лажица)

Нане лисја(10 Листови)

Парчиња портокал(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ја кората од портокалот и исцедете го сокот.
  2. Додајте половина чаша кафеав шеќер, 1 лажичка каранфилче, 3 стапчиња цимет и 2-3 сантиметри парчиња сечкан ѓумбир и ставете ја мешавината на оган.
  3. Кога смесата ќе се згусне, додајте шише црвено вино и 2 дл ракија и оставете да се вари 10 минути.
  4. На крајот процедете го виното, додајте неколку исечкани бадеми, парчиња портокал и лисја од нане.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: