Рецепти
Варено вино Ана Ристеска

Вареното вино е одличен пијалак за да се згреете и расположите во студените есенски и зимски денови. Аромата што му ја даваат зачините е карактеристична и примамлива, па тешко можете да му одолеете и да не се напиете уште една голтка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендана кора од портокал(1 Кафена лажица)

Сок од портокал(3 Супени лажици)

Жолт шеќер(0.5 Чаша)

Стапче цимет(3 Парчиња)

Каранфилче(1 Кафена лажица)

Корен од ѓумбир(1 )

Црвено вино(1 Флаша)

Ракија(2 Децилитри)

Бадеми(1 Кафена лажица)

Нане лисја(10 Листови)

Парчиња портокал(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ја кората од портокалот и исцедете го сокот.
  2. Додајте половина чаша кафеав шеќер, 1 лажичка каранфилче, 3 стапчиња цимет и 2-3 сантиметри парчиња сечкан ѓумбир и ставете ја мешавината на оган.
  3. Кога смесата ќе се згусне, додајте шише црвено вино и 2 дл ракија и оставете да се вари 10 минути.
  4. На крајот процедете го виното, додајте неколку исечкани бадеми, парчиња портокал и лисја од нане.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: