Рецепти
Вегански крекери Ана Ѓорова

Веганска ужинка од семки и бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(120 Грама)

Сусам(40 Грама)

Кокосово брашно(60 Грама)

Афион(20 Грама)

Свежо оригано(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Вода(140 Милилитри)

Сол(5 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лупените бадеми ставете ги во тава и потпечете ги на рингла на умерен оган. Потоа сомелете ги.
  2. Измешајте ги бадемите со афионот, сусамот, сол, бибер, оригано и брашното од кокос.
  3. Додајте ги маслото и водата и мешајте додека добиете убава густа смеса.
  4. Рерната загрејте ја на 180°C.
  5. Смесата ставете ја во огноотпорен сад и печете ги колачите 20 минути. Потоа исечете ги на коцки и послужете ги. 
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: