Рецепти
Вегански крекери Ана Ѓорова

Веганска ужинка од семки и бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(120 Грама)

Сусам(40 Грама)

Кокосово брашно(60 Грама)

Афион(20 Грама)

Свежо оригано(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Вода(140 Милилитри)

Сол(5 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лупените бадеми ставете ги во тава и потпечете ги на рингла на умерен оган. Потоа сомелете ги.
  2. Измешајте ги бадемите со афионот, сусамот, сол, бибер, оригано и брашното од кокос.
  3. Додајте ги маслото и водата и мешајте додека добиете убава густа смеса.
  4. Рерната загрејте ја на 180°C.
  5. Смесата ставете ја во огноотпорен сад и печете ги колачите 20 минути. Потоа исечете ги на коцки и послужете ги. 
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: