Рецепти
Вегански крекери Ана Ѓорова

Веганска ужинка од семки и бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(120 Грама)

Сусам(40 Грама)

Кокосово брашно(60 Грама)

Афион(20 Грама)

Свежо оригано(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Вода(140 Милилитри)

Сол(5 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лупените бадеми ставете ги во тава и потпечете ги на рингла на умерен оган. Потоа сомелете ги.
  2. Измешајте ги бадемите со афионот, сусамот, сол, бибер, оригано и брашното од кокос.
  3. Додајте ги маслото и водата и мешајте додека добиете убава густа смеса.
  4. Рерната загрејте ја на 180°C.
  5. Смесата ставете ја во огноотпорен сад и печете ги колачите 20 минути. Потоа исечете ги на коцки и послужете ги. 
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: