Рецепти
Весела торта
Тортата е и вкусна и декоративна!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Празнични јадењаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Жолчка од јајце(2 )
Шеќер(200 Грама)
Екстракт од ванила(4 Кафени лажици)
Вода(ладна 4 Супени лажици)
Брашно(300 Грама)
Путер(225 Грама)
Сол(малку )
Маскарпоне сирење(250 Грама)
Хопла(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
- Жолчките, 150 грама шеќер, 2 лажички ванила, ладна вода, брашното, путерот и малку сол се мешаат и замесуваат. Се сука кора и сече форма по желба која се пече.
- Маскарпонето и хоплата се матат со 2 лажички ванила и 50 г шеќер.
- Се филуваат корите и се украсува по желба!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во