Рецепти
Виткана пита од гриз Ана Ристеска

Одлична варијанта за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(300 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Гриз(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во засладено (по желба) млеко се вари гризот за да се добие густа смеса.
  2. Кога ќе се олади се додаваат изматените јајца и ванилин шеќер.
  3. Се редат по три кори, секоја попрскана со зејтин и врз нив се става преливот и се виткаат во ролни.
  4. Се прават толку ролни колку што има материјал. Потоа се редат во сад за печење и се печат околу 30тина минути на умерена температура.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: