Рецепти
Виткана пита од гриз Ана Ристеска

Одлична варијанта за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(300 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Гриз(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во засладено (по желба) млеко се вари гризот за да се добие густа смеса.
  2. Кога ќе се олади се додаваат изматените јајца и ванилин шеќер.
  3. Се редат по три кори, секоја попрскана со зејтин и врз нив се става преливот и се виткаат во ролни.
  4. Се прават толку ролни колку што има материјал. Потоа се редат во сад за печење и се печат околу 30тина минути на умерена температура.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: