Рецепти
Виткана пита од гриз Ана Ристеска

Одлична варијанта за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(300 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Гриз(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во засладено (по желба) млеко се вари гризот за да се добие густа смеса.
  2. Кога ќе се олади се додаваат изматените јајца и ванилин шеќер.
  3. Се редат по три кори, секоја попрскана со зејтин и врз нив се става преливот и се виткаат во ролни.
  4. Се прават толку ролни колку што има материјал. Потоа се редат во сад за печење и се печат околу 30тина минути на умерена температура.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: