Рецепти
Виткана пита со кисела вода и кисело млеко Ана Ристеска

Одлична пита за вечера која совршено оди со сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Сирење(300 Грама)

Масло(1.25 Децилитри)

Газирана вода(1.25 Децилитри)

Кисело млеко(1.25 Децилитри)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сирењето се дроби.
  2. Одделно се матат јајцата и се додава кисела вода и кисело млеко.
  3. Корите се делат на 3 дела. Еден дел се реди во плех (подмачкан со зејтин или путер) и преку корите се става 150 грама издробено сирење, одозгора кори, па повторно 150 грама сирење и конечно, преостанатите кори.
  4. Така наредената пита со остар нож се сече на коцки.
  5. Питата се посипува со загреан зејтин и изматените јајца со кисело млеко и кисела вода (претходно исечените парчиња се разделуваат со нож за преливот поубаво да навлезе).
  6. Питата се пече во добро загреана рерна.
  7. Во преливот од сирење може да се додаде и 250 грама спанаќ.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: