Рецепти
Виткана пита со кисела вода и кисело млеко Ана Ристеска

Одлична пита за вечера која совршено оди со сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Сирење(300 Грама)

Масло(1.25 Децилитри)

Газирана вода(1.25 Децилитри)

Кисело млеко(1.25 Децилитри)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сирењето се дроби.
  2. Одделно се матат јајцата и се додава кисела вода и кисело млеко.
  3. Корите се делат на 3 дела. Еден дел се реди во плех (подмачкан со зејтин или путер) и преку корите се става 150 грама издробено сирење, одозгора кори, па повторно 150 грама сирење и конечно, преостанатите кори.
  4. Така наредената пита со остар нож се сече на коцки.
  5. Питата се посипува со загреан зејтин и изматените јајца со кисело млеко и кисела вода (претходно исечените парчиња се разделуваат со нож за преливот поубаво да навлезе).
  6. Питата се пече во добро загреана рерна.
  7. Во преливот од сирење може да се додаде и 250 грама спанаќ.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: