Рецепти
Вргањ на провансалски начин Ана Ѓорова

Одлично предјадење за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вргањ (печурка)(600 Грама)

Домат(2-3 )

Путер(50 Грама)

Масло(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ги путерот и маслото во тава, а потоа пропржете ги печурките и додајте рузмарин, сол и бибер.
  2. Пропржените печурки извадете ги во сад настрана, а во истата тава додајте го сечканиот домат на коцки и варете додека сосот не се згусне. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. На средината на чинијата за послужување ставете од доматниот сос, а во помал сад врз чинијата послужете ги печурките. Декорирајте со гранчиња рузмарин и наросете мелен црн пипер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: