Рецепти
Вргањ на провансалски начин Ана Ѓорова

Одлично предјадење за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вргањ (печурка)(600 Грама)

Домат(2-3 )

Путер(50 Грама)

Масло(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ги путерот и маслото во тава, а потоа пропржете ги печурките и додајте рузмарин, сол и бибер.
  2. Пропржените печурки извадете ги во сад настрана, а во истата тава додајте го сечканиот домат на коцки и варете додека сосот не се згусне. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. На средината на чинијата за послужување ставете од доматниот сос, а во помал сад врз чинијата послужете ги печурките. Декорирајте со гранчиња рузмарин и наросете мелен црн пипер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: