Рецепти
Вргањ на провансалски начин
Одлично предјадење за Вашите гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вргањ (печурка)(600 Грама)
Домат(2-3 )
Путер(50 Грама)
Масло(1-2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1-2 Кафени лажици)
Рузмарин(1-2 Гранчиња)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Загрејте ги путерот и маслото во тава, а потоа пропржете ги печурките и додајте рузмарин, сол и бибер.
- Пропржените печурки извадете ги во сад настрана, а во истата тава додајте го сечканиот домат на коцки и варете додека сосот не се згусне. Додајте сол и бибер по вкус.
- На средината на чинијата за послужување ставете од доматниот сос, а во помал сад врз чинијата послужете ги печурките. Декорирајте со гранчиња рузмарин и наросете мелен црн пипер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во