Рецепти
Зачинети крцкави компири Ана Ристеска

Лесен рецепт со специфичен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Супена лажица)

Ким(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Компирите измиени, исечкани и исушени измешајте ги со зачините, тревките, маслиновото масло и лимоновиот сок.
  3. Потоа ставете ги во тава за печење на која претходно сте ставиле хартија за печење. Печете околу 25 минути или проверете дали се крцкави и со златеста боја.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: