Рецепти
Зачинето пилешко Ана Ѓорова

Пикантно богато зачинето пилешко месо со соја сос и чили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 филети )

Кромид(2 Главици)

Морков(2 )

Кечап(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Чили сос(2 Кафени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути + 2 часа за маринирање

  1. Морковите се рендаат, а кромидот се сечка на коцкички.
  2. Се ставаат во поголем сад, се зачинуваат со сол и бибер по вкус, па се додава пилешкото месо исечкано на коцки, соја сосот, чили сос и густинот.
  3. Се меша добро и се остава месото да отстои 2 часа.
  4. Потоа зачинетото месо се пржи во тенџере на загреано масло, се додаваат црвениот пипер и кечап, па се налева супа и се динста околу 25 минути.
  5. Готовото пилешко месо послужете го со пире од компири или со варен ориз.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: