Рецепти
Зачинето пилешко Ана Ѓорова

Пикантно богато зачинето пилешко месо со соја сос и чили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 филети )

Кромид(2 Главици)

Морков(2 )

Кечап(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Чили сос(2 Кафени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути + 2 часа за маринирање

  1. Морковите се рендаат, а кромидот се сечка на коцкички.
  2. Се ставаат во поголем сад, се зачинуваат со сол и бибер по вкус, па се додава пилешкото месо исечкано на коцки, соја сосот, чили сос и густинот.
  3. Се меша добро и се остава месото да отстои 2 часа.
  4. Потоа зачинетото месо се пржи во тенџере на загреано масло, се додаваат црвениот пипер и кечап, па се налева супа и се динста околу 25 минути.
  5. Готовото пилешко месо послужете го со пире од компири или со варен ориз.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: