Рецепти
Зачинето пилешко Ана Ѓорова

Пикантно богато зачинето пилешко месо со соја сос и чили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 филети )

Кромид(2 Главици)

Морков(2 )

Кечап(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Вегета(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Чили сос(2 Кафени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути + 2 часа за маринирање

  1. Морковите се рендаат, а кромидот се сечка на коцкички.
  2. Се ставаат во поголем сад, се зачинуваат со сол и бибер по вкус, па се додава пилешкото месо исечкано на коцки, соја сосот, чили сос и густинот.
  3. Се меша добро и се остава месото да отстои 2 часа.
  4. Потоа зачинетото месо се пржи во тенџере на загреано масло, се додаваат црвениот пипер и кечап, па се налева супа и се динста околу 25 минути.
  5. Готовото пилешко месо послужете го со пире од компири или со варен ориз.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: