Рецепти
Зачинето свинско со ориз Ана Ѓорова

Варено свинско филе со ориз и пикантни зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Кулен(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Црвена бабура(1 )

Жолта бабура(1 )

Кумин(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Ориз(150 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(750 Милилитри)

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се запржува во тава со масло.
  2. Свинското филе се сече на тенки кругови, потоа се додава во тавата кај испржениот кромид.
  3. Куленот се сечка на ситни коцки и тој се додава во тавата.
  4. Откако месото малку ќе се запржи, се додаваат пиперките исечени на ленти.
  5. Се зачинува со куминот, коријандерот и лутиот црвен пипер.
  6. На крај се додаваат водата со растворената коцка за супа и оризот. Се вари додека да изврие водата и се сервира топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: