Рецепти
Загребски шницли Ана Ѓорова

Типичен хрватски неделен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(6 Парчиња)

Кашкавал(6 Парчиња)

Шунка(6 Парчиња)

Јајце(2 )

Брашно(6 Супени лажици)

Презла(6 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Путер(3 Супени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешките шницли се посолуваат и се става бибер за малку да впие во месото.
  2. На половината се става парче шунка и парче кашкавал и се поклопува за да не се гледаат, па се валкаат шницлите во брашно, па во изматените јајца, па на крај во презла.
  3. Маслото и путерот убаво се загреваат и потоа шницлите се пржат на умерен оган, додека не добијат убава боја.
  4. Може да се комбинираат со пире од компир, парчиња лимон и со салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: