Рецепти
Зајачко месо со оцет и тревки Ана Ристеска

Балкански специјалитет од зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Лук(4 Чешниња)

Жалфија(4 Листови)

Магдонос(5 Гранчиња)

Бел дестилиран оцет(1,5 Децилитри)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Излупете го лукот и исечете го на не премногу мали парчиња. Исчистете ги ароматичните тревки и ситно исечкајте ги.
  2. Загрејте го маслото во тава, па додајте ги парчињата месо и пржете ги се додека не поруменат. Потоа додајте ги лукот, солта и белиот вински оцет, кој ќе го оставите да испари.
  3. Намалете ја температурата, посипете го месото со ароматичните тревки, поклопете ја тавата и продолжете да ги пржите 35-40 минути, додавајќи малку вода доколку е потребно. На крајот од пржењето додајте лажица црн вински оцет.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: