Рецепти
Зајачко месо со оцет и тревки Ана Ристеска

Балкански специјалитет од зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Лук(4 Чешниња)

Жалфија(4 Листови)

Магдонос(5 Гранчиња)

Бел дестилиран оцет(1,5 Децилитри)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Излупете го лукот и исечете го на не премногу мали парчиња. Исчистете ги ароматичните тревки и ситно исечкајте ги.
  2. Загрејте го маслото во тава, па додајте ги парчињата месо и пржете ги се додека не поруменат. Потоа додајте ги лукот, солта и белиот вински оцет, кој ќе го оставите да испари.
  3. Намалете ја температурата, посипете го месото со ароматичните тревки, поклопете ја тавата и продолжете да ги пржите 35-40 минути, додавајќи малку вода доколку е потребно. На крајот од пржењето додајте лажица црн вински оцет.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: