Рецепти
Зајачко месо со оцет и тревки Ана Ристеска

Балкански специјалитет од зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Лук(4 Чешниња)

Жалфија(4 Листови)

Магдонос(5 Гранчиња)

Бел дестилиран оцет(1,5 Децилитри)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Излупете го лукот и исечете го на не премногу мали парчиња. Исчистете ги ароматичните тревки и ситно исечкајте ги.
  2. Загрејте го маслото во тава, па додајте ги парчињата месо и пржете ги се додека не поруменат. Потоа додајте ги лукот, солта и белиот вински оцет, кој ќе го оставите да испари.
  3. Намалете ја температурата, посипете го месото со ароматичните тревки, поклопете ја тавата и продолжете да ги пржите 35-40 минути, додавајќи малку вода доколку е потребно. На крајот од пржењето додајте лажица црн вински оцет.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: