Рецепти
Залчиња со јаболка Ана Ристеска

Лесни и вкусни мини пити од јаболка кои се готови за половина час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Цимет(1 1/4 Кафена лажица)

Путер(стопен 3 Супени лажици)

Пекан ореви(1/3 Чаша)

Јаболко(1 (исечете го на 8 кришки) )

Лиснато тесто(220 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190 степени и тава за печење обложете ја со хартија за печење.
  2. Во мал сад соединете ги кафеавиот шеќер и циметот и тргнете ги на страна.
  3. Стопете го путерот и кришките јаболка ставете ги во него и промешајте.
  4. Лиснатото тесто исечете го на триаголници и наредете ги триаголниците на тавата за печење. Секој тријаголник поросете го со миксот од шеќер и цимет.
  5. Потоа поросете и малку искршени пекан или обични ореви.
  6. На широката страна на тријаголниците ставете по една кришка јаболка и свиткајте го тестото како кроасан.

 

apple-pie-bites-6

apple-pie-bites-7

7. Премачкајте ги кроасаните со путер и поросете ги со цимет.

8. Печете ги 10-12 минуити или додека не станат златно кафени. Оставете ги да се оладат 5 минути пред сервирање.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: