Рецепти
Замрзнат десерт од диња Ана Ѓорова

Дињата содржи висок процент вода и многу малку калории, затоа дозволете си го овој десерт, освежете се и хидрирајте се!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(3/4 Чаши)

Зелен лимон(1 )

Водка(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја дињата на парчиња и ставете ја во блендер заедно со другите состојки и мешајте додека не се соедини смесата.
  2. Оставете 2 -3 часа да отстои во замрзнувач и потоа послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: