Рецепти
Замрзнат десерт од лубеница Ана Ѓорова

Пробајте ја оваа интересна идеја за замрзнат десерт, погоден за во летните горештини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(0.5 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ја лубеницата на парчиња и исчистете ѝ ги семките.
  2. Во сад ставете шеќер, вода и свеж сок од лимон и мешајте убаво додека не се растопи шеќерот.
  3. Ставете ги парчињата лубеница и сирупот и убаво соединете ја смесата. Потоа, ставете во пластичен сад и оставете во замрзнувач околу 2 часа или помалку, колку површински да се замрзне.
  4. Откако ќе се замрзне смесата, оставете ја неколку часа во фрижидер, па потоа послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: