Рецепти
Замрзнат десерт од лубеница Ана Ѓорова

Пробајте ја оваа интересна идеја за замрзнат десерт, погоден за во летните горештини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(0.5 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ја лубеницата на парчиња и исчистете ѝ ги семките.
  2. Во сад ставете шеќер, вода и свеж сок од лимон и мешајте убаво додека не се растопи шеќерот.
  3. Ставете ги парчињата лубеница и сирупот и убаво соединете ја смесата. Потоа, ставете во пластичен сад и оставете во замрзнувач околу 2 часа или помалку, колку површински да се замрзне.
  4. Откако ќе се замрзне смесата, оставете ја неколку часа во фрижидер, па потоа послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: