Рецепти
Запечен карфиол со бешамел сос Ана Ристеска

Одлчна идеја за брз ручек или предјадење кое може да го послужите со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1/2 Килограм)

Свински врат(димен 100 Грама)

Сирење(150 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Јајце(3 )

Путер(50 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Сусам(по желба )

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Карфиолот се става во солена вода на оган да се вари, се остава да врие 5-10 минути, а потоа се трга на страна и се цеди.
  2. Во огноотпорен сад се ставаат 2-3 лажици масло, убаво се размачкува насекаде, па врз него се става карфиолот.
  3. Се додава исечканиот врат и изренданото сирење.
  4. Во едно тенџере се става путерот и кога ќе се стопи се додава брашното, се пржи малку да зарумени, потоа се додава млекото. Се остава сосот да се згусне и кога ќе биде готов се истура врз карфиолот.
  5. Јајцата се матат на страна и се додаваат. Целата смеса убаво се промешува и се става во загреана рерна на 250 степени да се пече околу 20 минути. Потоа се вади и се додава изренданиот кашкавал и сусамот, па се враќа да се допече се додека не зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: