Рецепти
Запечени тиквици со домат Ана Ѓорова

Вкусен летен ручек од тиквички, домати и шунка што може да го послужите со чаша ладно бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Шунка(100 Грама)

Домат(2 )

Јајце(2 )

Брашно

Пилешка супа(една-две црпалки )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Тиквиците се сечат на кришки, се посолуваат и извесно време се оставаат да отстојат.
  2. Потоа се цедат, се валкаат во брашно, па во матени јајца и се пржат од двете страни.
  3. Пржените тиквички се редат во огноотпорен сад и врз нив се става сечкана шунка, а врз шунката друг ред тиквици.
  4. Доматите се лупат и се пасираат, се мешаат со малку варена супа и се преливаат врз тиквичките.
  5. Тиквичките потоа убаво се потпекуваат во рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: