Рецепти
Запечено свинско месо со зеленчук Ана Ѓорова

Гурманска тава со свинско месо, домати, зелка и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(најдобро од врат, 1/2 килограм )

Зелка(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(2 )

Зелена лута пиперка(1/2 )

Домат(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Масло

Сол

Бибер

Буковец

Црвен пипер

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во подлабока тава на загреано масло, месото се пржи од двете страни додека зарумени, а потоа се трга настрана.
  2. Во истиот сад, најпрво се пржи кромидот, а потоа се додаваат сечканите пиперки, ситно сечканата зелка и се продолжува со пржење.
  3. Кога зеленчукот ќе омекне, се додаваат ренданите домати, коцката за супа, месото и се меша. Се остава да се динста на тивко околу 1 час.
  4. Пред да се стави во загреана рерна на 200 степени, се зачинува, а потоа се пече во рерна 30 минути.
  5. Пет минути пред крајот на печењето, се додаваат ситно сечкан магдонос и путер.
  6. Јадењето се служи со салата од краставица или со печени пиперки со лук и магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: