Рецепти
Запечено свинско месо со зеленчук Ана Ѓорова

Гурманска тава со свинско месо, домати, зелка и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(најдобро од врат, 1/2 килограм )

Зелка(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(2 )

Зелена лута пиперка(1/2 )

Домат(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Масло

Сол

Бибер

Буковец

Црвен пипер

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во подлабока тава на загреано масло, месото се пржи од двете страни додека зарумени, а потоа се трга настрана.
  2. Во истиот сад, најпрво се пржи кромидот, а потоа се додаваат сечканите пиперки, ситно сечканата зелка и се продолжува со пржење.
  3. Кога зеленчукот ќе омекне, се додаваат ренданите домати, коцката за супа, месото и се меша. Се остава да се динста на тивко околу 1 час.
  4. Пред да се стави во загреана рерна на 200 степени, се зачинува, а потоа се пече во рерна 30 минути.
  5. Пет минути пред крајот на печењето, се додаваат ситно сечкан магдонос и путер.
  6. Јадењето се служи со салата од краставица или со печени пиперки со лук и магдонос.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: